Ring til os

86 16 59 77

Skriv til os

info@idaa.dk

Besøg os

Gøteborg Allé 15,
8200 Aarhus N

Spørgsmål
og kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Vi svarer henvendelser på hverdage inden for 24 timer.

Vi har løbende optag, og der er løbende informationsmøde. Se aktuelle datoer under tilmeld.

Jane Sahl Pedersen

Konstitueret forstander samt underviser

Jane Sahl Pedersen

Telefon 22 18 65 27
Send e-mail

Ansat på IDA: 1996

Baggrund/uddannelse:

 • Butiks- og kontorassistent
 • Idrætslærer fra lærerseminariet
 • Coach
 • Professionsbachelor i pædagogik (med speciale i social- og specialpædagogik og kompetenceområde Sundhedsfremme og bevægelse)
 • Psykoterapeut fra Psykoterapeutisk Institut i Aarhus

Hvad brænder jeg for?

Jeg elsker fællesskabets og idrættens dynamikker. Jeg er betaget af det læringsrum idræt kan skabe, og hvorfra vi kan overføre kompetencer til mange andre aspekter af livet. Jeg elsker, når vi som mennesker bliver betydningsfulde for hinanden. Det er nemlig dér, selvværd og selvtillid blomstrer, og vi får mod på at tage nye skridt i livet.

Når værdierne på IDA trænger ind under huden på eleverne, og de bliver en del af fællesskabet, så opstår der noget ganske særligt. Pludselig beskriver de en ny følelse af at høre til et sted, af at føle sig hjemme. Den følelse brænder jeg for at skabe, år efter år.

Min kæphest:

Drop spørgsmål som ”Er jeg god nok?” og ”Kan jeg mon…?”
Spørg i stedet: ”Hvad vil jeg?” og ”Hvad er ægte godt for mig?”

Ole Schmidt Madsen

Underviser, kontaktperson og mentor

Ole Schmidt Madsen

Telefon 22 18 65 31
Send e-mail

Ansat på IDA: 2007

Baggrund/uddannelse:

 • Cand. Scient. fra Syddansk Universitet m. sidefag i historie, Aarhus Universitet
 • Bachelor i idræt fra Aarhus Universitet
 • Fysiurgisk massør
 • Coachingforløb ’Fra teori til praksis’,  Aalborg Folkeuniversitet
 • TRX STC Training Course v. Active Aid
 • DGI Kettlebell-instruktør
 • Ligatræner i volleyball
 • Diverse dagskurser inden for pædagogik, diagnoser og livsmestring

Hvad brænder jeg for:

Jeg har gennem 14 år på IDA set, hvordan idræt kan bringe mennesker ud af deres skal og skabe unikke relationer. Jeg har set elever få mere energi, øget livskvalitet og vedvarende venskaber gennem idrætten og det særlige fællesskab på IDA. Det brænder jeg for at være medskaber af.

Privat går tiden med volleyball, som er min store passion. Jeg er pt ligatræner i ASV og i gang med at starte en ny volleyballafdeling i Hjortshøj, hvor jeg bor. Jeg elsker de fleste boldspil, men nyder også fysisk træning, golf og cykling. Derudover dyrker jeg familielivet med kone, tre børn, hus og have.

Min kæphest:

Jeg tror på, at alle kan bidrage med noget. Måske kan du ikke selv se hvad, men det finder vi ud af sammen!

Anders Gaard Rieks

Underviser, kontaktperson og mentor

Anders Gaard Rieks

Telefon 22 18 65 29
Send e-mail

Ansat på IDA: 2009

Baggrund/uddannelse:

 • Bach. Scient. i idræt
 • Professionsbachelor, Ernæring og Sundhed (speciale i ernæring og fysisk aktivitet)
 • Fitnessinstruktør

Hvad brænder jeg for?

Jeg elsker at mærke, at skolens værdier virker. At vores tilgang til mennesker gør en reel forskel for den enkelte. At se en elev sænke skuldrene, slappe af og føle sig tryg ved stedet, fordi han/hun er blevet mødt som et helt menneske. Måske har vedkommende følt sig anderledes og lidt udenfor før, men fordi de bliver en del af et fordomsfrit miljø, tør de pludselig stå ved sig selv og de kvaliteter, de rummer. Det er magisk.

Jeg bliver aldrig træt af at se elever opleve glæden ved idræt. Mange tror ikke, de kan finde ud af en given idrætsgren, men bliver inkluderet i fællesskabet og trukket med. Fokus ligger ikke på deres mangler, men på muligheden for udvikling, glæde og fællesskab. Der er plads til alle i idrættens verden, og det er fantastisk, når idræt kan være med til at løfte mennesker, styrke selvværd og udvikle kompetencer, som kan bruges i mange andre sammenhænge i livet. Vi har nemlig brug for andre veje end den lige vej for at få alle til at blomstre.

Min kæphest:

IDA er for alle og på IDA er alle der for hinanden.

Anne Toft Weber

Skolesekretær og regnskabsansvarlig samt underviser i faget Kreativt værksted

Anne Toft Weber

Telefon 86 16 59 77
Send e-mail

Ansat på IDA: 1994

Baggrund/uddannelse:

 • Kontorassistent

Hvad brænder jeg for?

Som underviser i faget Kreativt værksted nyder jeg at skabe rum for fordybelse. Produktet er ikke målet, det er derimod det unikke sociale rum, der opstår, når man koncentrerer sig om kreative aktiviteter.  Tankerne finder et nyt fokus, mens tid og sted træder i baggrunden, fordi man er fuldstændig opslugt. Det er både sundt og sjovt.

På kontoret er min funktion en anden, men den holder jeg også af. Her er jeg blæksprutten, der både holder styr på skolens økonomi, fraværsregistrering og alt andet, der er behov for at holde styr på et sted som vores.

Min kæphest:

Hvis alle yder en indsats, så går det hele lidt lettere.

Randi Nansen

Vejleder, underviser og kontaktperson

Randi Nansen

Send e-mail

Ansat på IDA: 2018

Baggrund/uddannelse:

 • Serviceøkonom
 • Professionsbachelor i pædagogik (med speciale i social- og specialpædagogik og kompetenceområde Sundhedsfremme og bevægelse)

Jeg brænder for:

At byde alle indenfor i vores varme fællesskab. Her er rammerne for at skabe relationer og frirum til at finde veje til ny hverdagsglæde og tilfredshed med livet. Er der af og til en sten, der skal fjernes på din sti, vil jeg som vejleder se en ære i at flytte den sammen med dig. Det kræver åbenhed og ærlighed, og min erfaring siger, det kommer naturligt, den dag du træder ind på IDA. 

Det giver mig arbejdsglæde at hjælpe unge med at skabe klarhed omkring drømme og ønsker for fremtiden. Både på kort og lang sigt. Der kan være mange grunde til, at man er i en “in between-position” i sit liv og står uden for arbejdsmarkedet eller studiemiljøet. Men her møder du andre “in betweeners” og undervisere, der alle arbejder for at gøre det til en fed tid. Jeg vil personligt gøre mit for, at snakken om fremtidsmuligheder ikke bliver tør, men derimod inspirerende og motiverende og levende. 

Jeg mener frisk luft og bevægelse kan noget særligt, når vi ønsker at flytte os mentalt. Det afspejler sig i min vejledning, men også i fysisk træning inde og ude, som er et yndet undervisningsfelt for mig. Gerne med en god afspænding til slut. 

Min kæphest:

Vi skal træne modighedsmusklen og sætte kroppen i bevægelse. For når kroppen bevæger sig, bevæger vi os mentalt, socialt og fysisk. Vi mærker, at livet leves, og at det leves lækkert.