Vejledning

På IDA er vejlederne klar til at hjælpe dig, uanset hvor du er i livet. Måske er du usikker på din fremtid, i tvivl om du skal søge et arbejde eller har rod i livet. Måske kan du mærke, der er brug for at gøre noget godt for dig selv i samvær med andre. Underviserne på IDA har mange års erfaring i at hjælpe unge godt videre. Måske skal vi også hjælpe dig?

Livsmestring

På IDA har vi mere end 30 års erfaring med at hjælpe unge videre i livet. Det kan være, du lider af angst, depression, fobier eller andet, som gør det svært at finde fodfæste til daglig. Måske er det andre ting, som gør det svært at passe et studie eller arbejde. Det kan være skærme, smøger, alkohol, økonomi eller rod i hjemmet. Fortæl os det, så vi kan hjælpe dig. På IDA er vi vant til at tale om det, der er svært. Sammen med dig vil vi finde en vej, et skridt ad gangen. Vi tror på, at idræt, fællesskab, samtale, anerkendelse og tid er vejen til at få det bedre. Vi har set det før.

Uddannelsesvejledning

Det kan være en jungle at finde rundt i de mange uddannelser, der findes. Ofte opstår der også spørgsmål undervejs: Hvad er det vigtigste at overveje, når jeg vælger studie? Mangler jeg suppleringsfag for at kunne søge mit drømmestudie? Kan jeg få SU?

Vi kender svaret på de fleste spørgsmål, og ellers finder vi dem sammen.

Praktik

Er du uafklaret omkring branche eller mangler erfaring, så kan praktik være en god ide. Vi kan hjælpe dig med at finde en praktikplads i kortere eller længere tid. Vi hjælper også med at aftale arbejdsforhold og eventuelle skånehensyn, hvis du har brug for det. De bedste praktikker er dem, hvor der er lavet en god forventningsafstemning mellem praktikant og arbejdsgiver inden.

Jobvejledning

Få hjælp til at skrive et CV. Lær hvordan du skriver en god ansøgning. Kom tættere på dit næste job (fuld tid, deltid eller fritidsjob) – uanset om du har en uddannelse eller er ufaglært.

Vi er klar til at hjælpe dig, hvis du går i stå. Vi begynder med en afklaringsproces og finder ud af, hvad der passer til dig, dine interesser og kvaliteter. Og så rykker vi! Vi har prøvet det tusind gange før, og det er som regel både lærerigt, hyggeligt og effektivt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Kostvejledning (Tilbud)

Vil du lære mere om ernæring og dens indvirkning på kroppen? Så er fagene ernæring eller sportsernæring noget for dig. Her serverer vi nyeste viden, så du kan få et solidt forspring, hvis du overvejer en uddannelse inden for kost- og sundhedsområdet. Kæmper du med specifikke problemer som følge af sygdom eller overvægt, er kan du få individuelle samtaler med en sundhedsuddannet underviser.

Træningsvejledning (Tilbud)

Ømhed i kroppen? Tilbagevendende skader? Gener, der forhindrer dig i at få motion? Døjer du med dårligdomme, som besværliggør din hverdag, så kan du få et skræddersyet træningsprogram på IDA. Har du interesse for krop og træning, og overvejer du måske en uddannelse inden for området, så vælg faget Fysisk træning. Her får du chancen for at afprøve forskellige former for fysisk træning. Du vil også modtage teoretisk undervisning i styrke- og kredsløbstræning samt træningsplanlægning. Derudover har vi det teoretiske fag Biologisk idrætsteori (BIT), som består af fysiologi, anatomi, idrætsskader og træningsplanlægning.

Psykoterapi (Tilbud)

Har du særlige udfordringer, er der muligt at få samtaler med skolens psykoterapeut (MPF). Her vil fokus være på at styrke ’bærefladen’. Vi er optaget af, hvad der ligger til grund, når mennesker møder begrænsning i hverdagen og har svært ved at finde motivationen eller mening i livet.

Ikke alle har en selvindsigt, som gør, at de ved, hvorfor de sanser, føler, oplever og handler, som de gør. Bevidsthed om egne adfærdsmønstre, og forståelse for, hvorfor udfordringer opstår, gør det muligt at handle aktivt på det og opnå større personlig frihed. Det frigiver energi, der for eksempel kan bruges på at nå til en fremtid som selvforsørgende.

Hovedtanken er, at hvis vi identificerer og fjerner forhindringer, vil vores naturlige motivation for udvikling kunne udfolde sig frit og følelsen af at være ’værdig til at være’ opstå.

Som elev på IDA kan man blive tilbudt terapi. Man skal selv sige ja. Det kan være svært at skelne mellem pædagogiske og terapeutiske input og reel terapi – men vi udøver ikke terapi uden en aftale.

Individuel træning (Tilbud)

IDA har eget styrketrænings­lokale, hvor det er muligt at træne i pauserne eller efter aftale med kontakt­person.  Døjer du med en skade eller specifikke udfordringer, som kræver opmærksomhed, så tag fat i Ole eller Anders. De kan hjælpe med at udarbejde et personligt træningsprogram.

“En ny tilgang til livet”, og tankerne bag det citat er bl.a. at jeg lærte hvor stor forskel min daglige kost havde på min krop, og hvor stor forskel det gjorde at være i god fysisk form og dyrke den sport man godt kan lide, så det er noget jeg har holdt ved lige siden da. Desuden synes jeg at man generelt i samfundet undervurderer hvor meget det også kan hjælpe rent psykisk, når man er i god fysisk form…

Patrick Pasek

Højskoleelev